Blogi

Tupsuja ja auringonpaistetta Kannelmäessä

Riitta Grönlund, Raija Männistö, Anneli Willman 24.09.2012 0 Kommenttia

Kannelmäen palvelutalo ja päiväkoti Vanhainen halusivat osallistua omalta osaltaan World Design Capital Helsinki –designvuoden tapahtumaan luomalla oman Neulegraffiti- ja hamahelmi –näyttelyn palvelutalon aitaan.


Neulegraffiti
Palvelutalon "lohikäärme-neulegraffitin" kiinnitys palvelutalon aitaan.

 

Kannelmäen vanhusten palvelutalon asukkaat ja päivätoimintayksikkö Urkuri sekä päiväkoti Vanhainen osallistuivat yhdessä World Design Capital Helsinki -designvuoden 2012 tapahtumaan neulegraffitteilla ja hamahelmi-näyttelyllä. Käsityöryhmät palvelutalossa ja päivätoimintayksikössä sekä päiväkodissa kokoontuivat useita kertoja suunnittelemaan ja toteuttamaan töitään.

Monenlaiset ideat toteutettavista neuleista ja hamahelmistä sinkoilivat käsityöryhmissä. Palvelutalon asukkaat kutsuivat käsityöryhmäänsä "tupsutalkoiksi", ryhmässä tupsuista myös hupsuteltiin. Vanhat käsityömuistot pipojen tupsuista kantapäiden kopsuista naurattivat ahkeroivia taiteilijoita. Hamahelmistä syntyi pienissä sormissa erilaisia kuvioita eläimistä tähtiin.

 

Neulegraffitit
Päiväkotilaisten luoma hamahelmikoira.


Neulegraffitit
Minja valmistautumassa hamahelmikoristeen kiinnittämiseen palvelutalon aitaan, taustalla palvelutalon asukkaita.

 

Lasten ja neulojien käsissä syntyi yhteinen taideteos palvelutalon aitaan. Aina välillä taideteosta työstettäessä astuttiin askel taaksepäin ja pohdittiin mitä asioita teos kussakin kirvoitti. Aurinko suosi Design – päiväämme ja lämmitti sieluja ja sydämiämme. Mehua ja keksiä maisteltiin hymyssä suin. Lopuksi touhuava joukko pisti tanssiksi ja leikiksi; piiri pieni pyöri ja jänikset loikkivat... Tästä on hyvä jatkaa yhteistä matkaamme värikkääseen syksyyn.

 

Neulegraffitit
Palvelutalon asukkaat ja päiväkodin lapset yhteisessä piirileikissä.

 


Riitta Grönlund, Raija Männistö, Anneli Willman
Kannelmäen palvelutalo


Kuvat: Anneli Willman

Powered by Web Agency


Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu. Kommentoi ensimmäisenä.

Jätä kommenttisi

Guest 26.10.2016